BESTEBAKKEN – ET STED FOR RO I SJELEN

For flere år siden hadde jeg venner som kom tilbake fra BesteBakken og fortalte om dette fantastiske stedet i Sogn og Fjordane. Ved flere anledninger har det vært diskutert å dra dit, enten i vinklubben min, eller sammen med venninner. Av en eller annen grunn, har det ikke blitt noe av.

For et par uker snakket jeg med en bekjent, som hadde vært på helgetur til BesteBakken og var vill av begeistring. Hun vet at jeg planlegger kvinneworkshop på Senja i sommer og mente at BesteBakken måtte være fantastiske rammer for et slikt kurs.

Jeg tok henne på ordet, og sendte en mail til Lindis Alme som er vertinne ved hotellet.

Fikk svar umiddelbart, og med invitasjon til å komme for å oppleve stedet. To dager etter, kastet jeg Senja, hunden min, i bilen, og satte nesen mot Hafslo, 17 km fra Sogndal.

Kom fram utpå ettermiddagen fredag. Ble slått av roen og harmonien som stedet utsondrer. Fullt hus og full aktivitet, men likevel en grunnleggende ro som smittet umiddelbart.

Jeg fikk tildelt et fantastisk rom i 2. Etg med utsikt over bygda og Hafslovatnet. Skyfri himmel og god sommervarme. Stedet kunne ikke ha vist seg fra ei bedre side!

Konseptet ved BesteBakken er god og hjemmelaget mat – med en smakstilpasning man skal lete lenge etter – fortært på langbord, sammen med mennesker fra hele verden.

Praten gikk løst og livlig rundt bordet. Smaksopplevelsene var ofte et utgangspunkt, men meningsutvekslinger om mangt og meget, gjorde måltidene til gode opplevelser. Ulempen kunne kanskje være at noen som kom seint til måltidet kunne tro at vi andre tilhørte samme reisefølget og derfor følte seg litt utafor. De kunne jo vanskelig forstå at vi hadde sett hverandre for første gang 30 minutter tidligere.

Jeg tenkte flere ganger i løpet av oppholdet, at denne maten gjør meg ikke bare lykkelig, men den må også helt sikkert gjøre meg til et bedre menneske

Det er lenge siden jeg har hatt så mange og gode samtaler, med, for meg, fremmede mennesker. Og noen av oss har utvekslet kontaktinformasjon og vil sannsynligvis planlegge å treffes ved en senere anledning.

Bortsett fra gode og menneskelige møter og mye og god mat, nøt jeg en god massasje av en faglig, dyktig massør, jeg fikk ro til en god bok i hengekøya, gikk turer rundt på området, og fikk absolutt testet ut hvordan BesteBakken kan brukes kursvirksomhet.

Kvinnehelse er det som faglig har stått mitt hjerte nærmest i alle år. Et kurs om hvordan beholde livsglede og vitalitet etter fylte 50, vil jeg prøve å få til her i løpet av våren 2019.

I tillegg, så er jeg mer enn gjennomsnittlig opptatt av relasjoner generelt og parforhold spesielt, da jeg ser at dette har stor betydning for livsglede og vitalitet. Håper derfor også å få til et parkurs med vekt på kommunikasjon, nærhet og kjærlighet ved BesteBakken.

 Ta gjerne kontakt hvis dette er noe DU kunne tenke deg å delta på.

Kristin.evjen@hotmail.com / Mob 93212366

Tusen takk, Lindis og Odd Geir, for ei himmelsk helg!